Heb je wel eens dat je mensen iets ziet doen en denkt dat wil ik ook? Ik wel: als ik mensen iets zie creëren, schrijven, fotograferen of ontwerpen. Dat is ook eigenlijk niet zo gek, aangezien ik als kind mijn vrije tijd vooral besteedde aan schrijven, tekenen en dingen maken. Als scholier koos ik tekenen als examenvak en in mijn vrije tijd speelde ik piano. Op mijn 18e begon ik te fotograferen, op mijn 20e haalde ik mijn propedeuse grafisch ontwerp en illustratie en een paar jaar daarna begon ik een instagrampagina vol kleine tekstjes. Creëeren is iets wat ik altijd heb gedaan: het is iets magisch voor mij. Het maakt mij gelukkig en geeft mij veel energie. Ik kan er zo van genieten, dat ik alles om me heen vergeet.  Wat ik nu nog doe van dit alles? Niets. 

Wat ik zou willen? Een blog beginnen, waarmee ik me weer kan storten op schrijven en fotograferen als hoofdzaken. Wat me tegenhoudt? As always: onzekerheid. Dat kan ik niet, ik ben niet goed genoeg. Ik heb niet genoeg talent. Mensen zullen me uitlachen. Wie denk ik wel niet dat ik ben. Zijn dat goede redenen? Nee. Want wat je vaker doet, daar word je beter in (feit 1). Wat je ook doet, er zijn al-tijd mensen die dat niet leuk vinden (feit 2), maar ook mensen die het wel leuk vinden. En iedereen moet vooral doen wat hij of zij zelf leuk vindt (ik weet niet of dit een feit is, maar voor nu noemen we het feit 3). 

Start of something new

Daarom start ik nu een blog. Creëer ik een stukje op het web, een plekje voor mezelf, waar ik mijn creativiteit kan (her)ontdekken, uiten en stimuleren. Waar ik mooie dingen zal kunnen maken. Waar ik soms zal falen. Maar waar ik door blijven te proberen en blijven te doen beter zal worden. 

Wat ik allemaal precies ga doen en creëren weet ik nog niet en dat hoeft ook niet. Ik ga in ieder geval nu beginnen en vind het leuk als je meeleest. Als thema voor mijn blog kun je er wel vanuit gaan dat het lifestyle wordt; een soort online dagboek van alles wat mij bezighoudt. 

En jij?

Wat is het voor jou dat je misschien wel zou willen doen, maar wat je ook angst inboezemt? Zelf kwam ik de volgende vraag eens tegen: wat zou je doen, als je wist dat je niet kon falen? Natuurlijk kun je dit in de realiteit nooit zeker weten, maar de vraag beantwoorden helpt wel om uit te vinden wat je eigenlijk graag zou willen en dat is heel belangrijk! Daar begint het mee. Dan weet je namelijk wat je te doen staat.

Follow my blog with Bloglovin

Write A Comment