Kopenhagen. Een prachtige stad, waar je meteen vrolijk wordt en energie krijgt van alle gekleurde huisjes. Ook is er meer dan genoeg te doen! Maar voor je begint aan alle activiteiten, heb je natuurlijk een goede bodem nodig, waarop je het een tijdje kunt volhouden. Wij vonden de drie beste ontbijtspots. Ga jij binnenkort naar Kopenhagen? Ga dan zeker langs bij één van onderstaande tentjes om je buik rond te eten en je dag heerlijk te beginnen!

Café Flottenheimer

Café Flottenheimer

Vlakbij de Universiteit van Kopenhagen vind je Café Flottenheimer. Je kunt hier zowel ontbijten, lunchen als dineren. Wij kwamen brunchen en kregen dan ook het befaamde brunch dienblad dat eigenlijk iedereen daar besteld. En niet zonder reden. Het was echt heerlijk. Ook was het een erg gezellige plek om te eten, dus dit is echt een go go.

Adres: Skindergade 20

Bowl Market

Bowl Market

Hoewel ik er al vele voorbij heb zien komen op Instagram, had ik zelf nog nooit een acai bowl gegeten. Ze zien er altijd zo prachtig uit, maar hoe smaakt het eigenlijk? Daarom konden we ook zeker Bowl Market niet overslaan, dichtbij het hotel waar we zaten en het station (København H). Voor we een plekje hadden, moesten we wel even wachten, want het is een populaire en gezellige plek. Het was het waard. Hierboven zie je de What the Fruit met acai, guave, aardbeien, banaan, blauwe bessen, muesli, kokos snippers en agave. Ik zou dit zeker vaker willen eten, maar vind het meer een zomers ontbijt, omdat het erg koud is. Perfect voor een zomerse Deense dag.

Adres: Gasværksvej 3

Matcha Bar

Matcha Bar

Ten slotte: de Matcha Bar. Dit is zeker wel het mooiste ontbijt dat we gegeten hebben, ik denk wel wat ik ooit gegeten heb. De Matcha Bar bevindt zich in een warenhuis, Magasin du Nord. Toch hoef je je hier geen La Place-achtige praktijken bij voor te stellen: zodra je er bent, krijg je niets meer mee van het warenhuis en begeef je je op een prachtig ingerichte, rustige plek met uitzicht op een paar van de vele mooie, statige gebouwen die je in Denemarken kunt bewonderen. Alles wat je hier eet en drinkt is ‘100% plant-based, organic, vegan and without snus and additives‘. Ook nog gezond dus. En zoals gezegd, zo mooi (en lekker), dat het bijna zonde is om op te eten!

Adres: Kongens Nytorv 13, 2.Floor

Welke zou jij als eerst bezoeken?

Write A Comment