Bij deze introduceer ik mijn eerste vaste rubriek voor komend jaar: ‘Mijn 365 stap’. Dit jaar, 2020, is namelijk voor mij het jaar dat ik de opleiding 365 Dagen Succesvol volg! Deze opleiding gaat over persoonlijke ontwikkeling op het gebied van gezondheid, relaties, werk en geld. De opleiding bestaat uit 13 stappen. In deze blog deel ik met jou mijn eerste inzichten uit mijn eerste stap: verlangen.

Waarom doe ik mee

Afgelopen jaar was ik aanwezig bij een van de live weekenden van het programma, het Superrelatie weekend. Ik schreef er al eens twee blogs over, die kun je hier en hier lezen. Het was een geweldige ervaring, waar ik veel van heb geleerd. Een jaar lang op deze wijze leren, leek mij dan ook geweldig. Het doel waarmee ik de jaaropleiding in ga is meer zelfvertrouwen creëren. Dit is voor mij altijd een ‘lastig ding’ geweest, een leeg begrip en ook altijd waarop ik word aangesproken door anderen: ‘Heb eens meer zelfvertrouwen.’ Nu wil ik het niet opdoen, omdat dat voor de buitenwereld zou moeten, maar juist voor mezelf. Ik wil mezelf meer leren accepteren hoe ik ben en mezelf meer laten zien. Ik denk dan ook dat ik daar met behulp van dit jaarprogramma grote stappen in kan zetten. 

Rubriek: wat kun je verwachten

In deze vaste rubriek wil ik graag elke stap (van ongeveer vier weken) even stilstaan bij wat ik heb geleerd, wat indruk op me gemaakt heeft of wat mij is bijgebleven. Geen alomvattend artikel, maar wat leuke inzichten om te delen. Ook deel ik elke stap een van de gemaakte, dagelijkse opdrachten. En mijn favo muzieknummer gedurende deze tijd!

Mijn jaarthema voor 2020

Deze maand gingen we onder andere bezig met een jaarthema formuleren voor de komende maanden: waar moet het jaar over gaan voor mij? Ik heb gekozen voor het thema: Verschijnen! Dit jaar wil ik mezelf graag meer laten zien. Dit houdt voor mij in dat ik me meer durf te laten horen, meer aanwezig ben en mezelf durf te zijn bij anderen. Het houdt voor mij in dat ik meer deel wat ik zelf leuk vind, zonder me altijd af te vragen wat anderen daarvan vinden. Daarnaast houdt het verband met mijn hobby’s: schrijven en fotograferen. Meer doen, meer delen en hopelijk ook meer shinen 😉 Het thema kwam voor mij voort uit de behoefte aan verbinding en zichtbaarheid. 

Het eerste Live Weekend

Op 18 en 19 januari was het eerste Live Weekend in AFAS Live. Zoveel indrukken, mensen, inzichten, confrontaties, openbaringen, uitdagingen en goede gesprekken. Veel te veel om te delen, maar twee dingen licht ik even uit.

Spiegel

Een van de opdrachten voorafgaand aan het weekend was om een voorwerp mee te nemen, waarvan je afscheid wilde nemen. Ik koos ervoor om een handspiegel mee te nemen. Deze stond voor mij symbool voor mijn onzekerheid en zelfbewustzijn. Het was zo’n make-up spiegel, die ook nog eens uitvergroot. Precies wat ik zelf ook doe: heel erg letten op mijn handelen en wat anderen daarvan zouden kunnen vinden. Ik besloot dat dit jaar te willen loslaten en hij eindigde dan ook in de container. Deze foto heb ik bijgevoegd, omdat je als je heeeel goed kijkt, mijn arm met het ronde, zwarte spiegeltje in de lucht ziet ;).

IJsbad

Tijdens het weekend hebben we een duik genomen in een ijsbad. Ja, deze jongens hadden niet voor niets een dik pak aan. Wij hadden dat helaas niet en zijn er met slechts onze zwemkleding in gegaan. Funfact: hier gingen 10.000 kilo ijsklontjes in! 

Zelf heb ik een hekel aan kou, maar wat was het een gave ervaring! Je krijgt er echt een kick van en ik wilde naderhand nog wel een keer.

Dagelijkse opdracht

Een van de laatste opdrachten van deze stap was het delen van onze inzichten. Ik heb het volgende opgeschreven:

Het is geen nieuwe informatie, want dit ‘weet’ iedereen misschien wel, maar wat ik bijzonder vond, was dat ik het zelf ook op sommige momenten echt zo ervaarde. En dat voelde enorm bevrijdend! Ook ben ik erg blij dat ik weer meer durf te dromen, dit is echt de afgelopen maand gebeurd. Daarvoor was ik me er juist van bewust dat ik niet zo goed wist wat ik wilde en waar ik naar verlangde. We werden erg uitgedaagd om te dromen en deze dromen steeds groter te maken, zonder rekening te houden met realiteit. Dit is echt een aanrader en zorgt daarna weer voor een boost aan inspiratie en ideeën! 

Cirkel

De afgelopen maand heb ik mijn cirkel ontmoet, mijn groep met mensen die het programma ook volgen en dicht bij mij in de buurt wonen. In een app kunnen we de kleine opdrachten die iedereen elke dag individueel maakt met elkaar delen. Het is heel leuk om elkaar te stimuleren, aan te moedigen en herkenning te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld meer mensen die erg van schrijven houden en het lijkt mij super leuk elkaar daarin vooruit te helpen. Het is een enthousiaste, open en warme groep en ik heb veel zin om het komende jaar met hen (en alle anderen) aan te gaan.

Favo muziek

Mijn favoriete nummer de afgelopen weken was van Maan: Ze Huilt Maar Ze Lacht. Het nummer zat al even in mijn hoofd, maar werd ook nog eens gezongen tijdens het Live Weekend. Prachtige, herkenbare tekst en een bijzondere clip ook. Nu ik de nieuwe nummers van Maan heb beluisterd, moet ik zeggen dat ik sowieso fan ben van hoe haar teksten in elkaar zitten!

Waarover zou jij willen dat 2020 gaat voor jou? 

3 Comments

 1. Lieve Kirsten, lieve Cirkelgenote…

  Wat een onwijs leuk idee om te gaan schrijven. Om zo roerselen in je binnen-en buitenwereld met ons te delen. Prachtig krachtig, dat is het…
  Ik ga je volgen en stimuleren…
  Tot gauw, in gnowbe of in real!

  Liefs, Elke

  • Wat een lief bericht, Elke, dankjewel!
   Fijn om te lezen, delen blijft nog spannend.
   Tot snel! Liefs

 2. Beautyn0te Reply

  Suoer leuk om dit te lezen, je hebt het erg goed geschreven!

Write A Comment