Mijn favoriete hotspots in Kuta, Lombok. Mocht Kuta op de planning staan (doen!), dan wil je natuurlijk weten waar je het lekkerst kunt eten. Daarom heb ik voor jou mijn favoriete plekjes onder elkaar gezet. 

Afgelopen december waren wij als onderdeel van onze vier-weken durende vakantie in Indonesie, een week in Kuta, gelegen aan de zuidkant van het eiland. Hoewel je de meeste mensen altijd hoort over Bali (en ik dit ook begrijp, want dit is ook een geweldig eiland), ben ik echt verliefd geworden op Lombok! Wat een prachtig eiland. Het is een stuk minder toeristisch dan Bali, de natuur is phenomenal en de mensen zijn zo, zo, zo aardig. Ik voelde me hier intens gelukkig en was ook echt een beetje verdrietig toen we hier weer weggingen.

Als opmerking vooraf: de restaurants zijn hier super modern. Ik vind eigenlijk dat ik hier nog lekkerder heb gegeten dan op Bali. Zelf eet ik vegan en er waren zoveel opties! Zowel bij volledig plantaardige restaurants als bij gewone restaurants, waardoor je dus ook prima samen kunt eten, als je met iemand bent die niet vegan eet. Wel zo gezellig.

1. El Bazar

El Bazar is een Mediterraans restaurant, waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren. Wij hebben hier twee keer gedineerd en een keer ontbeten, omdat we hier zo graag nog eens naar terug wilden. De bediening is super vriendelijk, leuk en snel en het eten smaakte zo goed. Dat we hier nog eens naar terug gingen zegt eigenlijk wel genoeg. En de inrichting in Mediterraanse stijl is prachtig! Ik ben hier vergeten foto’s te maken van ons eten en van het interieur, dus laat je verrassen.

2. Terra

 

Terra is een volledig plantaardig restaurant, waar je ook terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner. Zelf hebben wij hier ontbeten met een Choco Good Mood bowl. Je hebt hier ook een mooi uitzicht over de bergen, zoals je op onderstaande foto ziet. Wil je dus zeker weten dat je iets gezond en lekkers binnenkrijgt, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Terra. En neem vervolgens voor onderweg nog een raw Snickers mee.

3. KRNK

Ook bij KRNK hebben wij twee keer gegeten en dat is niet voor niets. Het is een populair restaurant, dat elke keer goed gevuld was. Het eten, voornamelijk burgers en pizza’s, is hier top. Als vegan at ik hier bietenpasta met vegan kaas en een vegan pizza (mmm..!). Ik herinner me ook nog hoe we hier hebben genoten van de muziek, waaronder fijne zero’s meezingers.

4. Milk Espresso

Mocht je de hitte in Lombok niet meer kunnen verdragen, vlucht dan de airco van Milk Espresso in. Buiten de airco, is ook het eten een aanrader. We hebben hier een keer geluncht en gedineerd. Een fijne sfeer en prachtige locatie. In de ruimte met airco, vind je ook nog een winkeltje met mooie spulletjes en kleding. Je kunt er trouwens ook gewoon buiten zitten.

5. Kenza

Kenza. Wauw. Als minimalist met een voorliefde voor wit, was dit restaurant voor mij echt Heaven on Earth. Ik zou dus alleen al voor de sfeer en de uitstraling gaan, maar ik snap dat jij het eten misschien belangrijker vindt. Ik kan je geruststellen, dat is hier ook heerlijk. Zowel voor o.a. bovenstaande avocado toast als lunch als voor een diner kun je hier terecht. Kenza staat bekend om haar gezonde eten, zowel voor carnivoren als voor vegetariërs en veganisten. In het restaurant kun je ook hele mooie spulletjes kopen, ik werd er in ieder geval heel hebberig van. Kenza is trouwens ook te vinden op Gili Air. En de eigenaar van Kenza, is tevens eigenaar van bovengenoemde El Bazar. Dit zegt wat over het interieur van laatstgenoemde…

6. Yogi Bar

Bij de Yogi Bar kun je de hele dag terecht om te eten en drinken, maar je kunt er ook yoga lessen volgen! Ik kan hier eigenlijk kort over zijn: mooie locatie en heerlijk eten, zowel voor vleeseters als veganisten. Ik weet niet precies wat ze hier met de tempeh gedaan hebben, maar ik weet wel dat ik dit ook wil leren maken. Zo heerlijk gemarineerd, heb ik het nergens anders gehad!

7. Bush Radio

Last but not least: Bush Radio. Chill is de juiste omschrijving van dit restaurant. De mensen, de sfeer en de inrichting, alles is chill. Je kunt hier dus heerlijk relaxen en even bijkomen. Bovenstaande tortillas waren goddelijk, al had ik er niet over nagedacht dat er tzatziki op zou zitten en dit dus niet vegan was helaas. Dit restaurant is in ieder geval geschikt voor vleeseters en vegetariërs, maar met wat aanpassingen ook voor vegans. 

Hopelijk heb je wat aan deze lijst. Laat het me weten als je in Lombok bent!

Write A Comment