Als je denkt aan veganisme, denk je in eerste instantie misschien dat je bijna niets meer kunt eten en al het lekkers moet gaan missen. Gelukkig kom ik er steeds meer achter dat dat absoluut niet het geval is. Bovendien zijn de meeste lekkernijen gewoon vegan te maken, met enkele aanpassingen. Daar ben ik als zoetekauw enorm blij mee. Onlangs maakte ik voor mijn verjaardag vegan arretjescake en wat was het een groot succes! Daarom verdient dit recept dan ook zeker een plek op mijn blog. Lees snel verder om te weten hoe je deze maakt.

Minstens zo goed als de originele arretjescake

“Is dit vegan?“, was veelal de verbaasde reactie van mijn bezoek. Volgens mijn vriend was de smaak van deze arretjescake nog beter dan de orginele arretjescake. Zelf vond ik hem ook heerlijk en ik merk eigenlijk geen verschil. Het smaakt net zo smeuïg en net zo goed. Wat een opluchting, want arretjescake was een van mijn guilty pleasures. Gezond zou ik het nog steeds niet noemen, want ook al is het vegan (zonder rauwe eieren en roomboter), het blijft een caloriebom. Maar oh well, dan moet soms kunnen, niet? Het recept vond ik overigens via Zoetrecepten!

Vegan arretjescake

20 minuten + 4 uur wachttijd

 

Ingrediënten:

 • 250 gram kokosolie
 • 200 ml kokosmelk
 • 200 gram pure chocolade
 • 75 gram cacao
 • 200 gram bruine basterdsuiker
 • 400 gram biscuits

Methode:

 1. Smelt de kokosolie, de kokosmelk en de pure chocolade samen au bain-marie. 
 2. Wanneer alles gesmolten is, haal je de bak van de pan en voeg je vervolgens de cacao en de basterdsuiker toe. Meng dit goed.
 3. Brokkel alle biscuitjes in kleine stukjes en roer dit door het beslag.
 4. Verdeel het beslag over een cakeblik of over verschillende muffin vormpjes. 
 5. Laat het beslag opstijven in de koelkast. Voor een cake zal dit ongeveer vier uur duren; gebruik je muffin vormpjes, dan zal dit korter zijn.

Bewaren:

Tot ongeveer vier dagen goed afgesloten in de koelkast.

Ga jij deze vegan arretjescake maken? Laat me dan vooral weten wat je ervan vindt!

Eet smakelijk!

Write A Comment