Afgelopen week was het de week zonder vlees. Heb je meegedaan? En hoe is dit je bevallen? Van veel mensen om me heen hoor ik dat ze best eens wat minder vlees zouden willen eten. Wat me ook opvalt, en wat ik zelf overigens ook dacht, is dat veganistisch eten juist voor velen heel ingewikkeld lijkt. Snap ik heel goed! Daarom deel ik de komende weken mijn meest simpele maar heerlijke gerechten voor je om uit te proberen! Met deze week: vegan pizza.

Laat ik een ding voorop stellen: ik ben geen keukenprinses. Ik kan wel koken hoor, maar ik geniet eerlijk gezegd niet van langdurig in de keuken staan. Ik eet graag heel gezond, maar sta daar het liefst zo kort mogelijk voor in de keuken. Juist daarom lijkt het mij leuk om jou te laten zien wat ik zoal eet. Juist omdat ik snap dat je geen zin hebt om allerlei ingewikkelde recepten te gaan maken met ingrediënten die je niet kent of waar je veel tijd aan moet besteden. 

Bij de komende recepten deel ik de links van de specifieke vegan producten die ik gebruik, zodat je precies weet wat je nodig hebt en je deze producten misschien vaker kunt gaan gebruiken, ook in andere recepten.

Ingredienten

Deze pizza maak ik al lange tijd graag! De Magioni bodem bestaat namelijk deels uit groenten, zoals bloemkool. Hierdoor bevat deze pizza veel minder calorieën dan gewone pizza. En eerlijk gezegd vind ik deze nog lekkerder ook! Je kunt hier dus zonder schuldgevoel van genieten!

Hierboven zie je mijn favoriete ingrediënten (ja ik ben pro ananas op pizza 😉 ). Natuurlijk kun je op de pizza doen, wat je zelf het lekkerst vindt! Olijven, champignons, artisjok, broccoli, rucola? You name it. Via de links kun je zien welke producten je moet hebben. Hoewel ik deze ingrediënten altijd bij AH koop, zijn er ook steeds meer andere supermarkten die deze verkopen.

Ik ga er vanuit dat het maken van de pizza voor zich spreekt. Laat je me weten hoe deze je bevallen is?

2 Comments

  1. Deze ziet der echt heerlijk uit.
    Ik denk moest ik deze pizza eten dat ik echt het vlees niet zou missen.

Write A Comment